Gränna og Visingsö er et besøg værd. Der kan man opleve både natur, historie og kultur. Der er meget at se på, hvis man vælger at bruge en dag der.

Visingsö

Visingsö er en ø, der ifølge legenden blev skabt af jætten Vist, da han kastede en græs tørv i søen Vättern for over tusinde år siden. I dag er der en smuk natur og strande. Ved havnen, som anløbes med færgen fra Gränna, ligger Visingsborg slotsruin og restauranterne. Her kan man, ifølge meget gammel tradition, køre med ”remmelagen” som er en vogn trukket af heste. I Kumlaby kirke kan man ad en vindel trappe gå op i tårnet og beundre udsigten.

Man tager færgen til Visingsö og det nemmeste er at stille bilen i Gränna havn. På Visingsö er det meget begrænset med parkeringspladser, men man kan leje cykler hvis man vil længere ind på øen.

Gränna

Gränna er en by der går tilbage til 1600 tallet og det er lever videre på det skæve torv midt i byen. Fine, gamle bygninger som huser cafeer og butikker. Gränna er mest kendt for sine polka gris fremstilling, som er et unikt bolsje, man begyndte at lave i 1859. I Gränna er der flere polka gris ”bagerier” hvor man kan se hvordan de laves. Hver år afholdes der VM i polka gris fremstilling og bedste ”bageri” udnævnes.

Udflugt til Gräna og Visingsö

Det er nemt at tage med bil til Gränna og Visingsö fra Hotel Högland.
Man kører bare mod Jönköping , drejer fra mod Stokholm, så kommer man til en af de smukkeste vej strækninger i Sverige, med udsigt til Vättern. Ca 30 km efter Jönköping kører man af motorvejen ind mod Gränna.

Foto:  Jenny Karlsson