Skullaryd elg park -Elg

Mød elg skovens konge

Ikke mere end 20 km fra Hotel Högland ligger Skullaryd elg park, som tilbyder elg safari hvor du kan møde elg. Safari foregår i en traktor med vogn som kører rundt i en indhegning med elg og hjort. Under fodring kan man opleve disse majestætlige dyr på nært hold.

Parken er unik med sit store antal hjort som man også får at se på safari. Ved indgangen til elg parken, ligger der en fin gård café i typisk smålandsk stil, som går tilbage til 1800 tallet. I cafeen serveres smørebrød og kaffe. Man kan ligeledes købe elg souvenirs.

I Sverige findes der en stor vildt bestand af elg som er udbredt i næsten hele landet. Det er dog ikke så let at møde dette dyr på en tur i skoven, men der findes et antal parker hvor man kan komme med på safari og med sikkerhed kan rende ind i en elg.

Elgen

Skovens konge og vist er den majestætlig med sin store opsats og en manke højde på op til 2 meter.

Elgen lever i sommer halvåret af blade, kviste, græs og urter. Om vinteren først og fremmest kviste og hvis sne laget er tyndt, bær og lyng.. Ofte ser man elgen i lysningen hvor den leder efter nye skud. Der er størst chance for at se elg ved daggry eller skumringen. Det er der den bevæger sig mest. Om natten vælger den oftest en afsides plads hvor den kan ligge og idissla. Om dagen søger den højere op.

Skullaryd elg parks hjemmeside